NIEUWS

 Proceq kondigt de overname aan van Zehntner GmbH (maart 2018)
Proceq AG, wereldleider op gebied van innovatieve niet-destructieve testoplossingen, kondigt de overname aan van Zehntner GmbH Testing Instruments, een iconische vooraanstaande Zwitserse producent van retro-reflectometers, glansmeters en andere oppervlaktetestproducten. More information.


 Krachtmeting in een grote kraan in de haven van Gent (januari 2018)
Een zeer grote kraan in de haven van Gent kent grote stabiliteits- en weerstandsproblemen. De klant wil de verschillende krachtcomponenten in de structuur kunnen meten. Aan Straightpoint hebben we 4 CP50T opnemers van 50 ton verkocht, elk met radiotransmissie en centralisatie op PC via de Multiple Wireless Controller software applicatie.


 Bestellingen van universiteiten (december 2017)
De Polytechnische School van Lausanne bestelt een precisiekoppelmeter voor het practicum (model SGK). De CHU van Reims - afdeling kinesitherapie bestelt digitale dynamometers met aangepast toebehoren voor de revalidatie en fysisch-mechanische proeven. De universiteit van Gent heeft ons gevraagd om rekstrookjes aan te passen en een pop te instrumenteren, gebruikt voor het meten van de grijpkracht van baby's met motorische stoornissen. De universiteit van Parijs 13 heeft stansmessen besteld om proefstukken nauwkeurig te kunnen uitsnijden.


 Vertegenwoordiging van Hitec (november 2017)
Dankzij ons partnerschap met Hitec (zie hun site www.hitecsensors.com) kunnen we ons gamma kracht- en koppelmeters uitbreiden. Hitec is een expert op gebied van meet- en testinstrumenten voor voertuigen, R&D-toepassingen in de beproevingscentra en productiecontrole in de montagefabrieken. We hebben meerdere koppelopnemers met een zeer grote capaciteit kunnen leveren aan een Amerikaanse fabriek in de regio van Brugge, actief op gebied van assemblages en hydraulische componenten. Een andere klant is VDL Nedcar (assemblage van Mini-wagens) te Born in Nederland.


 Ijking van mobiele weegplaten aan de universiteit van Brussel (augustus 2017)
Voor een grote Belgische fabrikant van autobussen hebben we hun 6 mobiele weegplaten in een proefmachine aan de universiteit van Brussel geijkt. U ziet ons ijkgewicht van 50 t bovenop de blauwe plaat.
We kunnen ons compleet gamma aan platen (grote keuze aan capaciteiten en afmetingen) voor mobiele weging van vrachtwagens en voertuigen ijken. Het ijkcertificaat vermeldt de traceerbaarheid van ons ijkgewicht en we voeren 10 opgaande meetpunten en de controle van de nulterugstelling uit, en dit in principe voor 3 opeenvolgende belastingen van 0 tot 100 %. Grafische voorstellingen maken deel uit van het ijkcertificaat dat meerdere pagina's beslaat.

Weging van voertuigen, vrachtwagens en grote objecten.

Ijking van mobiele weegplaten aan de universiteit van Brussel Klik op de foto om deze te vergroten Eurogarden in Tienen in samenwerking met Igepa bestelt 4 weegsystemen voor
 verpakkingstafels (februari 2017)
Eurogarden is een grote onderneming in volle expansie op gebied van tuinmachines en onderdelen. Ze verpakken en verzenden honderden colli per dag. Als onderaannemer van IGEPA die als OEM alle automatische verpakkingstafels en -uitrustingen beheerd heeft, hebben we 4 uiterst robuuste en betrouwbare weegschalen geleverd, die zeer nauwkeurig in de voorgemonteerde tafels geÔntegreerd moesten worden. Onze technicus heeft ter plaatse bij de klant meegewerkt aan de installatie en afstelling van de weegschalen. De weegplateaus zijn perfect afgesteld en waterpas om de soepele doorvoer van de colli mogelijk te maken. De weegschalen worden ook gebruikt om kleine stuks vóór de verzending te tellen.

Weegsystemen voor verpakkingstafels Weegsystemen voor verpakkingstafels Weegsystemen voor verpakkingstafels Weegsystemen voor verpakkingstafels Weegsystemen voor verpakkingstafels Klik op de foto's om ze te vergroten Kern kent ons de titel toe van Premium Consulting Partner (februari 2017)
We gaan er prat op dat we de hoofdverdeler en -partner zijn van Kern in BelgiŽ. Dankzij onze dagelijkse inzet en frequente bezoeken aan de fabriek voor opleidingen zijn we nu "Premium Consulting Partner".

En aan het begin van elk jaar geeft Kern zijn altijd zo volledige en duidelijke, nieuwe catalogi uit: Weegschalen voor alle toepassingen - Medische weegschalen en Optische Microscopen en Refractometers.

Kern : Premium Consulting Partner    The KERN "Premium Consulting Partner" characterizes those sales partners who have gained special professional expertise for the KERN / SAUTER product range, through special product training courses.

This logo acts as an indicator to end-users to show them which KERN specialists are highly qualified to provide advice on KERN / SAUTER products.

With the help of this information, the end-user can contact a specific high-quality specialist in order to find the correct balance, weighing solution, measuring instrument, microscope etc. for his specific requirements.

KERN & SOHN GmbH
Thomas Fimpel
Head of Marketing


 Cebi Luxembourg heeft een Shore micro-hardheidsmeter type IRHD / DIDC conform de norm DIN ISO 48
 besteld. Uitrusting met hoge precisie voor het testen van zeer kleine en dunne rubber- en
 elastomeermaterialen.
The MICRO IRHD SYSTEM provides hardness readings on elastomers according to MICRO IHRD. Recommended specimen thickness is 1 to 5 mm. It complies to international standards such as DIN ISO 48, ISO 48 and ASTM D 1415.

The MICRO IRHD SYSTEM is a hardness testing machine controlled by a Hildebrand MS-Windows software. 2 weights are automatically lowered and raised. Thus this system eliminates operator errors while testing. Specimen are positioned on the support table. The table automatically drives to the measuring head. The minor load is automatically lowered to the indenter. This position of the indenter represents 100 MICRO IRHD. The major load is lowered now. The penetration of the indenter is digitally measured after 30 seconds and converted into MICRO IRHD UNITS. The Hildebrand MICRO IRHD software checks and controls the operation of the system. The software is working under MS-Windows and offers unique features.

The hardness value, graph, hysteresis, statistics, test report are only a few features of this software. An ASCII-output file is provided. All data are transmitted to the IRHD Controller, which is connected to the RS 232 interface of the computer.


 De fabriek Transfix in Toulon, een filiaal van de Groep CAHORS, bestelt een weeghaak LD
 van 15 t met radioverbinding (juni 2016)
De weeghaak LD is zeer robuust, betrouwbaar en nauwkeurig voor intensief gebruik in een industriŽle omgeving. De radioverbinding laat kleine bestellingen en aflezing op afstand toe, model DRC 433. De weeghaak LD is van Europees concept en fabricaat met uitstekende technische klantenservice.


 Het Guyaans Ruimtevaartcentrum in Kourou bestelt een kraanweegschaal van 5 t in ATEX-versie
 voor het transport van de satellieten (mei 2016)
Het CNES is het Franse Centre National d'Etudes Spatiales (nationaal centrum voor ruimteonderzoek). In Kourou in Guyana bevindt zich het lanceercentrum van de Arianespace-raketten.
We hebben al meerdere kraanweegschalen verkocht voor het transport en de controle van de componenten tijdens de assemblage vůůr de lancering.
Deze kraanweegschalen zijn in ATEX-versie en werden gefabriceerd door onze partner, uitermate gespecialiseerd op gebied van industriŽle kraanweegschalen voor speciale toepassingen.


 Bestelling van een universele proefbank TesT 112 van 50 kN door de Hogeschool Odisee
 in Aalst (januari 2016)
De groep hogescholen Odisee heeft een grote afdeling voor materiaalbeproeving in de vestiging van Aalst. Na vergelijking met de concurrentie werd besloten om een universele proefbank TesT 112 van 50 kN bij ons te bestellen.

De proefbank is uitgerust met de technologie 850 USB met software TestWinner, die geÔnstalleerd kan worden op elk type PC, met een ruime keuze aan functies en koppeling met het net. Diverse aanvullende accessoires (trekbekken, drukplaten, enz.) werden besteld, zodat de bank kan dienen voor elk type proef. De klant werd uitgenodigd in de fabriek in Duitsland, toen de montage van de bank voltooid was. Hij kon zich dan het gebruik van de software eigen maken. Vervolgens is een technicus van de fabriek de bank ter plaatse komen leveren en kalibreren, waarbij hij ook een volledige opleiding gaf.


 4 systemen voor weging/stuktelling bij Volvo Trucks in Gent (december 2015)
De telling en controle van het aantal stuks is zeer belangrijk tussen de geautomatiseerde stocks en de productielijn in de vrachtwagenmontagefabriek Volvo Trucks dichtbij Gent.

We hebben in totaal 4 systemen voor weging/stuktelling geÔnstalleerd en gekalibreerd met ijkcertificaat en traceerbaarheid. De weegschalen zijn geÔnstalleerd op speciale chassis met balplaat.

Zie de algemene installatie en de kalibratie/ijking van de weegschalen:
Volvo Trucks Volvo Trucks Volvo Trucks Klik op de foto's om ze te vergroten


 De Banque de France koopt bij ons een dynamometer met speciaal toebehoren (november 2015)
Banque de France Het is een mooie referentie om aan de laboratoria van de Banque de France een digitale dynamometer met divers toebehoren aangepast aan de bijzondere proeven te kunnen verkopen.

We beschikken inderdaad over een zeer uitgebreid gamma toebehoren voor dynamometers en proefbanken. Ongeveer tien jaar geleden verkochten we praktisch alle fysieke en mechanische proefbanken van het laboratorium van de Belgische Nationale Bank voor de productie van euro's.


 Weging onder rolbrug van 50 ton (oktober 2015)
Een rolbrug van 50 t is uitgerust met twee takels van elk 25 t. Deze oplossing creŽert een weegdynamometer van 25 t aan elke zijde van de brug met ťťn aflezing en bediening op afstand.

Klik op de foto om deze te vergroten


 9 mobiele weegsystemen voor voertuigen besteld door Infrabel (juni 2015).
Na de verkoop van drie gelijkaardige systemen aan de werkplaatsen van Verviers, Luik en Leuven heeft Infrabel nu bij ons 9 mobiele weegsystemen besteld voor de controle van het gewicht van vrachtwagens en bestelwagens. Elk systeem bevat twee platen van het type WWSD van 10 ton, verbonden met een kabel met een digitale indicator DFWKRP in een beschermkoffer en een kleine ingebouwde printer. Zoals al bewezen bij de drie eerste geleverde systemen bieden we een performante klantenservice en beschikken we over de technische middelen om deze platen te kalibreren. We werken niet met kalibratiemassa's, maar gebruiken proefbanken met onze referentiekrachtmeetketens. Infrabel is de beheerder van het Belgische spoorwegnet.


 Een uiterst eenvoudige en goedkope laagdiktemeter speciaal voor carrosserie (mei 2015)
De coatinglaagdiktemeter ET111, ontworpen en ontwikkeld in Stuttgart en gefabriceerd in Taiwan, meet onmiddellijk en heel eenvoudig de dikte van een droge coatinglaag op ferro en non-ferro ondergronden. Met lampje om het meetoppervlak te verlichten.


 Nieuwe dynamometer van het type "contactor" met digitaal display SEM (april 2015).
Met de nieuwe SEM is het mogelijk trek- of drukkrachten te meten in ruimtes die met een traditionele dynamometer moeilijk of niet toegankelijk zijn.

De gemeten kracht is loodrecht op de sonde. Tot nu toe bestond alleen de klassieke "contactor" met wijzerplaat, maar bij de SEM kan men van het digitaal display nauwkeuriger resultaten zonder foutenrisico aflezen. Zie de documentatie over de SEM.


 Meer voordelen met de grote hef- en trekdynamometers (maart 2015)
Vanaf nu zullen de uiterst stevige en dichte dynamometers SK zonder supplement met kalibratiecertificaat van de fabrikant geleverd worden. En de digitale dynamometers LLP, RLP en WLP hebben vanaf nu een garantie van twee jaar in plaats van ťťn jaar.


 We kunnen de digitale hechtingstesters DY van Proceq ijken en afstellen (februari 2015)
Al enkele jaren kunnen we mechanische hechtingstesters van verschillende merken ijken. We hebben daarvoor speciale passtukken.

Maar met de komst van de digitale hechtingstesters van de DY-serie moesten we ons een speciale software aanschaffen. De computertool ontwikkeld door Proceq zorgt voor de correctie, automatische afstelling van het apparaat om een fout van maximum 1 % van de capaciteit over het volledig meetbereik te garanderen. Onze ijkcertificaten vermelden de opspoorbaarheid van onze ijkmethoden ten aanzien van de Belgische metrologie.


 Ontwikkeling van de verkoop van de weegschalen Soehnle Professional (februari 2015)
Begin februari heeft de grote fabriek Volvo Trucks in Gent ons uitgekozen voor industriŽle plateauweegschalen serie 7532. En in december werden een twintigtal compacte weegschalen serie 9120 door de Federale Overheidsdienst Justitie besteld.

Met Soehnle bieden we een uitgebreid gamma zeer robuuste en betrouwbare industriŽle weegschalen aan, ook voor speciale toepassingen of op maat, vooral voor industriŽle of voedingssectoren.


 Opnieuw voor de dynamometers SK (december 2014)
De uiterst robuuste dynamometers SK kunnen voortaan geleverd worden met een beschermkoffer als optie.

En voor de zeer speciale onderwatertoepassingen (gebruik op zee) met een speciale vloeistof in de behuizing van het toestel.

Klik op de foto's om ze te vergroten.


 We verwachten u op Laborama in maart 2015 (oktober 2014)
We zullen aanwezig zijn op de volgende Laborama Expo ten westen van Brussel van 19 tot 20 maart 2015.

U kunt op onze stand zien: analyse- en precisieweegschalen, ijkgewichtensets, dynamometers, koppelmeters en proefbanken, beproevingsapparatuur voor verschillende soorten materialen, hardheidsmeters.


 3,2 ton ijkgewichten (oktober 2014)
De internationale groep SENVION is een hoofdspeler in de sector van onshore en offshore windturbines met bijna 1700 MW geÔnstalleerd in Frankrijk en BelgiŽ en 180 werknemers, 3300 werknemers wereldwijd. Voor meer informatie: www.senvion.com.

Senvion heeft bij ons in totaal 160 blokgewichten van 20 kg in de nauwkeurigheidsklasse M3 besteld, hetzij een indrukwekkend totaal van 3,2 ton.

De klant verklaart: De door ons gebouwde windturbines zijn uitgerust met liften en deze liften moeten regelmatig gecontroleerd worden. De controle van de liften bestaat uit een overbelastingsdetectietest die wij uitvoeren met behulp van gewichten. Als leverancier van windturbines is de levering van gewichten voor deze lifttests optioneel; dit doet zich niet systematisch voor.


 2 proefbanken voor kalibratie/ijking bij Trescal Antwerpen (september 2014)
Trescal is een internationale groep gespecialiseerd in industriŽle metrologie. Het in Antwerpen gevestigde filiaal is een competentiecentrum voor West-Europa op het gebied van dynamometers en krachtopnemers naast hun zeer verscheiden andere domeinen.

In het kader van hun expansie heeft Trescal Antwerpen (vroeger Intermes) bij ons twee proefbanken van TEST besteld voor de afstelling, kalibratie en ijking van de dynamometers en krachtmeetinstrumenten die ze alle dagen in zeer grote hoeveelheid controleren. Het gaat om twee banken van 50 kN en 500 kN met software TestWinner speciaal aangepast voor dit type ijktoepassing.


 Groot gamma speciaal toebehoren voor de cosmetische en farmaceutische industrie (juli 2014)
Bij de levering van een proefbank CS 225 voor het labo en een proefbank LTCM100 voor de productie in een Belgische fabriek van de groep ESTEE LAUDER konden we ons groot gamma toebehoren aanvoeren, speciaal ontworpen voor toepassingen van R&D, kwaliteitsborging en productiecontrole in de cosmetische en farmaceutische industrie.


 Proefbank voor rubber (maart 2014)
Belle bestelt bij de fabriek Bridgestone Aircraft Tire in Frameries een proefbank 112-2kN in een vrij speciale versie: snelheid van 1000 mm/min, extensometer voor trekproeven volgens de normen, verhoging van de totale hoogte van de bank en koers om rekening te houden met de bijzondere rek van rubber proefstukken, hergebruik van accessoires van hun oude proefbank.


 Beter dan 0,01 % op 5000 bar - een drukbalans met zeer grote nauwkeurigheid (februari 2014)
We hebben een oliedrukstandaard (drukbalans) van 5000 bar meetbereik met een ongelooflijke nauwkeurigheid van beter dan of gelijk aan 0,01 % van het meetpunt bij de Franse fabrikant D&H geleverd en geÔnstalleerd. Het meetelement werd geijkt door het LNE (Laboratoire National d'Essais franÁais) die de wereldreferentie is op het gebied van drukmetrologie. Dit materieel werd besteld door de laboratoria van de Koninklijke Militaire School in Brussel in het kader van NATO-projecten. Het gaat om de op de markt meest nauwkeurige en in BelgiŽ enige operationele hydraulische drukstandaard van 5000 bar.


 Vierpuntsbuigproef in een fabriek van de groep Joris IDE (januari 2014)
Installatie van een grote vierpuntsbuigproefbank voor metalen profielen volgens de norm EN 14509. Deze proefbank van het merk TEST model 108-5 kN, ongeveer 10 jaar geleden verkocht, werd volledig gemoderniseerd met de nieuwe software TesTWinner. Klant ISOMETALL, groep Joris IDE, in de Belgische Ardennen.

Klik op de foto's om ze te vergroten.


 Een nieuwe glansmeter voor de papierindustrie (september 2013)
Rhopoint, de specialist in glansmeters, stelt een nieuwe generatie glansmeters voor, die speciaal ontworpen werden voor de papierindustrie: gelijktijdige meting van de drie hoeken (20°, 60° en 75°) - complete statistische analyse - auto-rangingfunctie - geheugen van de uitgevoerde metingen en PC-koppeling met software - voor de meting van alle glansniveaus van mat tot spiegelglans.


 Een dynamometer voor de hengelsport (augustus 2013)
DynamomŤtre pour la pÍche sportiveEen klant die graag gaat vissen in Fakarava gebruikt een dynamometer met haak om zijn soms indrukwekkende vangsten te wegen!

Fakarava is een atol in de Tuamotu Archipel in Frans-PolynesiŽ. Realisering van een uitrusting om de buigsterkte van karton te meten (mei 2013)
Uitrusting om de buigsterkte van karton te meten Op aanvraag van de kwaliteitsverantwoordelijke van een fabriek van een multinational die golfkarton produceert, hebben we deze kleine uitrusting ontworpen en gefabriceerd, die toelaat een kartonproefstuk vast te klemmen en het te laten draaien tegen het uiteinde van een elementaire dynamometer. Men meet zo de kracht die nodig is voor de buiging van gegroefd karton in functie van de draaiingshoek.


 Proefbank van 5 ton voor karton en verpakkingen - fabriek in RoemeniŽ (maart 2013)
De Belgische multinational VPK heeft voor zijn nieuwe fabriek in RoemeniŽ een proefbank voor karton en verpakkingen besteld, die twee proefzones omvat. De ene voor BCT - grote platte vlakken voor het samendrukken van dozen - en de andere voor ECT en FCT.

Deze configuratie levert een grote tijdswinst op voor de operatoren, die tussen twee proeven geen meetcellen moeten verwisselen. Zie het ontwerp van de machine.

Klik op de foto's om ze te vergroten.


 TesT leider op het gebied van proefbanken voor schroeven en bouten (februari 2013)
Onze Duitse partner, de firma TesT, heeft diverse bestellingen genoteerd voor proefbanken voor koppels en wrijving bij schroef- en boutverbindingen voor hoge waarden van M64 en M80. De bekende firma WŁrth bijvoorbeeld heeft verschillende proefmachines besteld voor haar R&D-afdeling. Een andere belangrijke referentie is het Nationaal Proeflaboratorium van Korea, KTL Korea Testing Laboratory in Seoul. Lees meer over de proefbanken voor koppels en wrijving.


 Beproeving van drukveren in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel (VUB) (december 2012)
Op vraag van een Belgische kerncentrale hebben we een reeks drukproeven uitgevoerd op verschillende veertypes en -groottes.

Vooral om de stijfheidscoŽfficiŽnt en andere karakteristieken te bepalen. Voor dit type drukproef boven 10 ton werken we samen met het materiaalbeproevingslaboratorium van de Vrije Universiteit Brussel.

Klik op de foto's om ze te vergroten. Nieuwe basissoftware 910 (november 2012)
TesT heeft een eenvoudige basissoftware ontwikkeld om haar gamma van beproevingsmachines te besturen en de resultaten te verwerken zonder de diverse functies en mogelijkheden van de volledige software TesTWinner. Het is een eenvoudige oplossing die gebruikt en geÔnstalleerd kan worden voor een zeer beperkt budget. Ontdek de nieuwe software 910 door de volledige gebruikshandleiding in het Engels te lezen. 150 ton voor MaleisiŽ (september 2012)
Het komt al niet vaak voor dat een dynamometer met een capaciteit van 150 ton verkocht wordt (die niet minder dan 150 stadsvoertuigen kan optillen ... stel u even voor hoeveel dat werkelijk is) en dan nog wel aan een klant in MaleisiŽ, niet een filiaal van een Europese groep in AziŽ, maar een klant die 100 % gevestigd is in MaleisiŽ en die onze producten op Internet teruggevonden heeft. De video toont u de voorbereiding en kalibratie van deze trek- en drukdynamometer RLP met radiotransmissie, die officieel in de fabriek geijkt werd in aanwezigheid van een vertegenwoordiger van het internationaal certificatieorganisme Lloyd's.Meer informatie over de Digitale trekdynamometers Voetbal ... Paris Saint-Germain ... een medische dynamometer van Metil (maart 2012)
PSG Voor de medische opvolging van sportlui van hoog niveau is een meting van de fysische prestaties een evidentie. De kinesitherapeut van de medische dienst van Paris Saint-Germain heeft bij ons een digitale dynamometer met speciale accessoires besteld (grepen in roestvrij staal, concaaf accessoire geoptimaliseerd voor contact met de armen en de benen). De officiŽle site www.psg.fr


 Radiotransmissie tussen apparaten en indicators (februari 2012)
Om de problemen en risico's met verbindingskabels en losgetrokken stekkers te vermijden, stellen de meest dynamische en innoverende fabrikanten vanaf nu draadloze oplossingen via radiotransmissie voor. Vandaar bijvoorbeeld voertuigweegplatforms uitgerust met een kleine antenne ... eerste verkoop begin maart 2012 in BelgiŽ aan de onderneming Axima Refrigeration (groep GDF Suez) die bestelwagens uitrust met koelinstallaties.


 Zeer speciale opnemers op maat (januari 2012)
Twee interessante uitvoeringen die we ontwikkeld hebben op vraag van klanten die zo speciale instrumenten niet op de markt konden vinden. Een opnemer met naald in zeer fijn, gehard staal om drukkrachten van 300 N te meten. En een door onze technici met rekstrookjes uitgeruste dynamometer-contactor met verwerkingselektronica via een analoog uitgangssignaal van 10 V, evenredig met een loodrecht op de sonde gemeten kracht van 0 tot 100 g.

Klik op de foto's om ze te vergroten. Hoge activiteit op het gebied van proefbanken met TEST (november 2011)
In oktober en november hebben we verschillende belangrijke bestellingen genoteerd in samenwerking met de Duitse firma TesT: een BCT-bank voor drukproeven op verpakkingen voor Pacapime (B), een universele trek-/drukproefbank met de nieuwe technologie USB 850 voor de grote fabriek van Bosch in Tienen (B) die ruitenwissers ontwikkelt en fabriceert, een koppelproefbank voor het prestigieus bedrijf AMSL in Eindhoven, wereldleider op het gebied van machines voor de productie van elektronische onderdelen, chips, enz... (zie hun site www.asml.com).


 Nieuwe modellen van kraanweegschalen en trekdynamometers (september 2011)
De kraanweegschaal 3460 en digitale trek- en hefdynamometer 7300 van de nieuwe generatie worden gekenmerkt door een nieuwe technologie, componenten die hogere prestaties leveren en een nieuw design. Het zijn twee nieuwe modellen van dynamometers/kraanweegschalen die al meer dan twintig jaar een groot succes op de markt kennen.


 Metil Industrie heeft al 28 systemen van het type ęmechanische zekeringĽ geleverd aan IBA (mei 2011)
De Belgische firma IBA is een wereldleider op het gebied van zeer grote en uiterst gesofisticeerde medische apparatuur en systemen zoals cyclotrons, moleculaire beeldvorming, prototherapie. Eťn van haar toeleveranciers, gevestigd in Gembloux, zorgt voor het mechanisch gedeelte van sommige apparaten (namelijk de grote cilinders die rondom de aan bestraling blootgestelde patiŽnt draaien). Indien de apparatuur toevallig geblokkeerd zou raken (uitval van een bout, onderdeel,...), dan zou dit dodelijke gevolgen kunnen hebben voor de bestraalde patiŽnt. Er werd voor onze oplossing gekozen om een soort ęmechanische zekeringĽ tot stand te brengen ... een opnemer en bijbehorende elektronica die een toevallige krachtverandering detecteren. Een belangrijke levering van 14 van onze systemen werd uitgevoerd eind mei 2011, waardoor er in totaal al 28 systemen aan IBA geleverd werden. Zie de site van IBA.


 Nieuw: een plateauweegschaal zonder kabel (april 2011)
Kern presenteert een nieuwe plateauweegschaal (EOS-F) zonder kabel tussen het weegplateau en de digitale afleesinrichting ... Draadloze communicatie met een bereik van 10 m om praktische problemen met de kabel en aansluitingen te vermijden. De afleesinrichting heeft een geÔntegreerde draadloze module. Andere nieuwigheid: de functie Touchless-Tare ... ťťn beweging met de hand boven de afleesinrichting is voldoende om contactloos te tarreren. Dynamisch wegen bij onstabiele weegomstandigheden of bij het wegen van dieren om een stabiel gemiddelde te kunnen aflezen. Bestaat in twee capaciteiten: 150 kg en 300 kg. Mogelijkheid om meerdere weegplateaus parallel te gebruiken met dezelfde afleesinrichting. Meer informatie over de weegschaal Kern EOS-F..


 Installatie van een proefbank voor de wrijvingscoŽfficiŽnt van precisieschroeven (november 2010)
Het Nederlands instituut TNO is ťťn van de meeste prestigieuze technologie-instellingen ter wereld. Het TNO-centrum in Eindhoven heeft bij ons een proefbank besteld voor de meting van de mechanische parameters van precisieschroeven gebruikt bij de constructie van computers. Het gaat om een volledige TesT-proefbank model 205 met meercomponentenopnemer van 150 Nm en software, volledig door patenten beschermd. De onderneming TesT die wij in de hele Benelux vertegenwoordigen, wordt erkend als wereldspecialist op het gebied van proefbanken voor schroeven en bouten. Bezoek de site van TNO, die echt indrukwekkend is: www.tno.nl


 Groot succes van onze mobiele systemen om voertuigen te wegen (oktober 2010)
Na de gasdistributeur in het Brussels gewest Sibelga en de groep Thales in de lente, zijn er in de herfst mooie bestellingen geplaatst door Infrabel (infrastructuren van de Belgische spoorwegen), Studiotech, de Faculteit van agronomische wetenschappen van Gembloux en zelfs de Franse overheid op de eilandengroep Saint-Pierre en Miquelon (tussen Canada en Groenland). Hebt u al foto's gezien van deze Franse overzeese gebieden? Wel, onze internetsite wordt in deze verre gebieden bekeken ... en we hebben het genoegen ook in deze verre gebieden te mogen leveren.


 Nieuw model van de analoge dynamometer van het type contactor RZ 30 (oktober 2010)
Het gebeurt soms dat we een leverancier door een andere vervangen. Vandaar het nieuwe model RZ 30 dat ons gamma dynamometers voor speciale toepassingen aanvult. Met de RZ 30 kunnen krachten loodrecht op de fijne sonde naar links of naar rechts gemeten worden, dus krachten op plaatsen die zeer moeilijk te bereiken zijn voor klassieke dynamometers. En we kondigen ook de komst aan van hetzelfde type contactor, maar in een digitale versie.


 Onderhoud en kalibrering van aswegers voor het Belgisch leger (september 2010)
Een dozijn aswegers van het model MSI 5300 zijn in onze werkplaats opgenomen voor volledig onderhoud, reparatie, revisie, regeling en kalibrering van 0 tot 10 T met ijkcertificaat. Deze uiterst robuuste en betrouwbare instrumenten worden door het Belgisch leger gebruikt om de verdeling van de ladingen in transportvliegtuigen bij luchtlandingsmissies te bepalen.


 De jagers in het oosten van Frankrijk waarderen onze digitale hangweegschalen (augustus 2010)
Nieuwe bestelling van 70 digitale hangweegschalen HCB door de Jagersvereniging in Doubs. Net zoals andere verenigingen in het oosten van Frankrijk, waarderen de jagers in Doubs onze robuuste, stevige en betrouwbare hangweegschalen HCB. Een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding.


 Certificatie ISO 9001:2008 geslaagd (juli 2010)
Na heel wat voorbereiding en continu en regelmatig werken door ons team waren we uiterst tevreden dat we op 8 juli de audit van de certificatie ISO 9001:2008 konden afronden, geleverd door het organisme BQA met als dossierreferentie BQA_03442.1.RFC. Dhr. Van Overmeire is de hoofdauditeur en we bedanken hem hartelijk voor zijn advies. Meer informatie op www.bqa.be.


 De politie van Antwerpen kiest Metil Industrie voor 8 weegschalen (juni 2010)
Voor diverse controles van gewichten tot 50 kg waarvoor geen grote nauwkeurigheid vereist is, werd de plateauweegschaal ECB gekozen, die eenvoudig in gebruik en gemakkelijk te transporteren is. En dit altijd met onze garantie van 2 jaar voor dit volledig gamma weegschalen.


 Palletweegschaal aan lage prijs verkocht in Barendrecht, Nederland (juni 2010)
De firma Harding Marine Service in Barendrecht vlakbij Rotterdam heeft onze palletweegschaal UOB van 1500 kg gekozen als verplaatsbare weeguitrusting op de vloer. Ideaal voor het wegen van pallets zonder tijd te verliezen aan transport in de werkplaatsen.


 Speciale koppelopnemer voor het R&D-centrum van de Bekaert-groep (mei 2010)
Een elektronische opnemer met technologie zonder contact tussen rotor en stator (voor een betere nauwkeurigheid en betrouwbaarheid op lange termijn) in een vrij speciale constructie met kleine afmetingen voor metingen op riemschijven werd besteld door de Bekaert-groep. Zie de technische beschrijving van de opnemer MR12.


 Installatie van een proefbank in een fabriek van een Japanse groep (april 2010)
Een grote Japanse groep die actief is op het gebied van kunststoffen heeft voor de afdeling Kwaliteit en R&D van haar Belgische fabriek (streek van Luik) gekozen voor een proefbank met klimaatkamer (temperatuurbereik tot 280 įC en binnenhoogte 810 mm).

Een fabrieksingenieur heeft bij de klant een opleiding gegeven over het gebruik van de software en de proefbank. De proefbank is voorzien van een reeks klemmen en platen voor verschillende soorten materialen en kunststofdraden.

Via de online hulp kan de gebruiker de fabriek om ondersteuning vragen bij het gebruik van de software: vastleggen van proefreeksen, berekening van de resultaten, printen van de rapporten, enz.

Zie het ontwerp van de proefbank


 Siemens heeft ons programma voor industriŽle wegingen gekozen (februari 2010)
Een bijzondere weegtoepassing in de groep Siemens in BelgiŽ (fabriek in Huizingen) vereist de toepassing van een plateauweegschaal die robuust, betrouwbaar en nauwkeurig is en die tegelijkertijd dikwijls van de ene naar de andere werkplaats verplaatst kan worden. Voor ťťn keer heeft de klant gezegd dat de prijs niet van belang is en dat hij een weegschaal van hoge kwaliteit wenst. Siemens heeft ons model ITx gekozen met accuvoeding en interface RS232. De serie ITx met groot plateau is inderdaad de beste industriŽle weegschaal op de markt aan een concurrerende prijs.

Zie de brochure over ons model ITx


 Levering, installatie en opleiding bij Arcelor Mittal Frankrijk (januari 2010)
Ondanks de hevige sneeuw in januari hebben we aan onze fabriek van de groep Arcelor Mittal in de Franse Ardennen goedgekeurde weeghaken met radiotransmissie (met metrologisch boekje) voor de facturatie aan klanten geleverd.

Men ziet op de video dat een gespecialiseerde ingenieur de commercieel afgevaardigde van Metil Industrie vergezeld heeft om te zorgen voor een perfecte werking en een gedetailleerde opleiding met antwoorden op alle vragen en zorgen van de gebruikers.

Bekijk de video : voorstelling van de LK/LKe
Meer informatie : goedgekeurde weeghaken met radiotransmissie


 Nieuwe software voor boekhouding en bedrijfsbeheer (eind december 2009)
De continue toename van de activiteiten brengt ons ertoe om krachtigere en rendabelere software voor boekhouding en bedrijfsbeheer aan te schaffen. We hebben veel tijd besteed aan opleidingen en het in gebruik stellen van deze nieuwe software. Dank aan onze zo competente en proactieve partners, die ervoor zorgen dat we onze informaticasystemen op "topniveau" kunnen houden.


 Een nieuwe slogan voor Metil Industrie (december 2009)
"There is no Quality without Measurement" ... met deze nieuwe slogan die begin december officieel geregistreerd werd, willen we het essentieel belang van het meten in de wetenschap en techniek benadrukken. Het is alleen door de "Meting" van een voorwerp of fenomeen dat men de omvang ervan kan waarnemen, dat men kan vergelijken, rangschikken en uiteindelijk begrijpen en ageren. Dat is de reden waarom we zeggen dat het niet mogelijk is om kwaliteit te produceren zonder te meten.


 Groeiend succes voor de radiotransmissies (november 2009)
Diverse mooie bestellingen in het najaar van trekdynamometers met radiotransmissie serie RLP (met de mogelijkheid om te verbinden met een PC of meerdere instrumenten tegelijkertijd af te lezen - zie de specificatie) en van hangende weegkoppen die in verschillende versies bestaan, met elektronica voor het aflezen en afdrukken van het ticket op afstand (technologie Teledata) of gescheiden elektronica met signalen van verschillende weegkoppen en eenvoudige interface met de PC (technologie Netscale).


 Onze partner TEST ontvangt zijn DKD-accreditatie (oktober 2009)
De Duitse fabrikant van proefbanken en kracht- en koppelopnemers, de firma TEST GmbH, waar we al lang mee samenwerken, heeft zopas zijn DKD-accreditatie onder het nummer DKD-K-52101 ontvangen. We kunnen voortaan DKD-kalibraties ter plaatse aanbieden voor proefbanken van alle merken in het gamma van 50 N tot 600 kN voor trek- of drukkrachten en van 10 Nm tot 2000 Nm voor koppels, conform de norm DIN EN ISO 7500-1. En we kunnen elektronische opnemers of analoge krachtmeetinstrumenten in het gamma van 5 kN tot 50 kN voor trek- of drukkrachten en van 50 kN tot 600 kN voor drukkrachten.


 Nog meer video (augustus 2009)
We hebben twee nieuwe video's ter voorstelling van onze producten toegevoegd. Het gaat hier om de dynamometer SN en de dynamometer MSI-7200. Deze twee video's kunnen ook bekeken worden op de YouTube videosite via de volgende links : dynamometer SN en dynamometer MSI-7200

Onlangs hebben we een video toegevoegd ter voorstelling van de firma TesT in de rubriek proefbanken van de site.

Bekijk alle video's van Metil Industrie.


 Partner van papierverdelers en -verwerkers (maart 2009)
Grote bedrijven die toonaangevend zijn in de papiersector, zoals Igepa, Ava Papier, Pacarbel, Catala voorzien zich van meetinstrumenten (gewicht, dikte, uitsnijder, vochtigheidsmeter, palletweger, ...). Deze bedrijven hechten zeer veel belang aan de kwaliteit van hun producten en aan de dienstverlening aan hun klanten, en daarom investeren ze in fysische controle, meting en proeven. We hebben hen advies gegeven tijdens een bezoek om hun eisen te bespreken en proeven uit te voeren met onze demonstratieapparatuur


 Opnemer voor spanningsmeting van rekfolie in de hoeken voor een klant in Denemarken (februari 2009)
De Deense firma Lachenmeier was op de hoogte van de werkzaamheden die we uitgevoerd hebben voor een grote fabrikant van rekfolie en heeft bij ons een draagbare uitrusting besteld om de spanning van uitgerekte folie in de hoeken te meten. De opnemer met uiterst speciale vorm werd ontworpen en gefabriceerd bij Metil Industrie door onze kleine ploeg, die zeer gespecialiseerd is in elektronische meetinstrumenten en opnemers. Er werd software ontwikkeld om de meetresultaten te verwerken en op te slaan.


 AUDI Brussel kiest dynamometers SN (januari 2009)
De grote AUDI-fabriek voor autoassemblage in Vorst vlakbij Brussel heeft verschillende dynamometers SN besteld om kwaliteitscontroles uit te voeren op de voertuigen tijdens de fabricage en op de onderdelen die van toeleveranciers afkomstig zijn.


 Metil Industrie bvba neemt het over van Metil nv (1 januari 2009)
Veel werk tijdens de maand januari voor de volledige commerciŽle en administratieve ploeg die moet zorgen voor de overdracht van de activiteiten naar de nieuwe onderneming Metil Industrie bvba. Opstarten van de internationale site www.metil-industrie.com met internationale roeping. Dank aan onze klanten en onze partners voor hun begrip tijdens deze overgangsperiode.


 Europal bestelt een drukproefbank (december 2008)
Europal in Moeskroen en Deerlijk is een grote groep actief op het gebied van verpakking, karton en producten van het type "gewafeld weefsel". Om in het laboratorium en de kwaliteitscontrole de drukweerstand van hun producten te beproeven, hebben de kwaliteitsverantwoordelijken van Europal een proefbank TesT 112 van 10 kN met verschillende speciale accessoires besteld. Via de software TesTWinner kan de proefbank zonder foutenrisico gestuurd worden en kunnen de proefresultaten automatisch opgeslagen worden. Voor meer informatie over Europal, ga naar www.europal.be.


 Bestellingen uit Nederland (december 2008)
December 2008 was een goede maand voor onze verkopen in Nederland. Tate & Lyle Nederland in Koog aan de Zaan heeft immers een glansmeter 3 hoeken besteld voor haar R&D-laboratorium, de onderneming Duursma Industrietechniek in Deventer heeft onze hardheidsmeter Shore LX-A gekozen, Nippon Carbide Industries in Heerlen een vloerweegschaal BVBP van 1500 kg voor haar opslaghallen en JV Engineering in Oostburg verwerkingselektronica voor een krachtopnemer.


 METIL wordt METIL INDUSTRIE vanaf 1 januari 2009 (oktober 2008)
Om mee te gaan met de stijging van de activiteiten in Frankrijk, Nederland en internationaal, hebben de bestuurders van METIL nv beslist een nieuwe onderneming te stichten met de benaming METIL INDUSTRIE bvba, die vanaf 1 januari 2009 alle bedrijfsactiviteiten zal overnemen: aankopen, verkopen, technische klantenservice, reparaties en ijkingen.


 Handstans model B/36-AL wordt gekozen door de grootste labo's (najaar 2008)
Eurofins in Aix-en-Provence (F) en Solutia in Louvain-La-Neuve (B) hebben onze handstans gekozen. Het model B/36-AL met verwisselbare messen is dť referentie in de wereld voor het uitstansen van proefstukken in papier, kunststof- of metaalfolie en karton. Alle stansvormen beantwoorden aan de internationale normen of uw plannen. Voor meer informatie, zie de instructie. Bezoek de site van de multinationals die besteld hebben: www.eurofins.com en www.solutia.com.


 De 100ste dynamometer SN is verkocht (september 2008)
De dynamometer SN die eind 2007 geÔntroduceerd werd, is een echt succes. In september 2008 werd het honderdste exemplaar verkocht. Met dit eenvoudige, robuuste en betrouwbare toestel kunnen trek- en drukkrachten gemeten worden, met geheugen van de maximumwaarde en dubbele schaalverdeling in Newton en kg. Voor meer informatie over de dynamometer SN.


 De Duitse constructeur van proefbanken, de firma TesT, breidt uit (augustus 2008)
De firma TesT, marktleider op het gebied van proefbanken, investeert door een extra oppervlakte van 500 m2 met volledig nieuwe, ultramoderne bureaus voor de commerciŽle diensten in te richten met een grote vergaderzaal en een showroom voor de "high tech"-architectuur. Hiervan getuigt het nieuwe gamma 2008 van proefbanken serie 112, dat in voorpremiŤre op de laatste "Kontrolle"-beurs in Stuttgart voorgesteld werd. Zie de nieuwe brochure over de proefbanken 112.


 Levering en inbedrijfstelling van een kraanhaakweger met radioverbinding (juli 2008)
Metalgroup in Marcinelle vlakbij Charleroi is een snel groeiend bedrijf met een honderdtal werknemers, gespecialiseerd in de bewerking en verwerking van metalen. De directie wou het gewicht van de geleverde en gefactureerde grondstoffen controleren en archiveren en het totaal gewicht van de grondstoffen in voorraad verifiŽren. Na bestudering van de markt heeft Metalgroup Metil gekozen en we hebben een uitrusting geleverd met weeghaak LD van 5 ton met radioverbinding. Via de afleeseenheid op afstand met ingebouwde printer kan een ticket afgedrukt worden, dat bij de administratieve documenten gevoegd wordt, waardoor geschillen met de leveranciers uitgesloten zijn. De controle van de grondstoffenvoorraden gebeurt veel vlugger en nauwkeuriger dankzij de digitale weeghaak onder de rolbrug. Gezien de huidige metaalprijzen wordt dit weegsysteem in enkele maanden terugbetaald.

 Compacte en praktische zakweegschalen voor de technici van de klantenservice
Lekkere Italiaanse koffie ... Segafredo Zanetti bijvoorbeeld http://segafredo.it/ ... waarvoor de technici van de klantenservice Benelux onze zakweegschalen TEE gebruiken om bij de klanten controles en regelingen uit te voeren. Er zijn zoveel toepassingen voor deze kleine en stevige zakweegschalen, die ideaal zijn om controles ter plaatse uit te voeren. Klik voor meer informatie.

 Diverse bestellingen van Belgische universiteiten in de lente (april - mei 2008)
De KU Leuven, Kasteelpark Arenberg (Afdeling MM) bestelt een twaalftal analyse- en precisieweegschalen Kern voor verschillende projecten, de Hogeschool voor Ingenieurs HEMES in Luik digitale dynamometers van ons merk, de Universiteit van Gent een tiental precisieweegschalen Kern (afdeling OnderzoekscoŲrdinatie, Sint-Pietersnieuwstraat), de ULB, Universiteit van Brussel (Laboratorium voor motoriek) krachtopnemers Staiger en TesT, de Universiteit van Antwerpen (Campus Drie Eiken) weegschalen TEE, de Hogeschool voor Ingenieurs KaHo Sint-Lieven, Campus Rabot in Gent weeguitrusting Kern.

 Analyse van spanningen met rekstrookjes (advies bij een klant - april 2008)
Een bedrijf gespecialiseerd in toegangsbewaking (parkings, metrotoegangen, automatische deuren, enz.) heeft ons gevraagd als adviseur en dienstverlener op te treden om met hun specialisten de mechanische spanningen te analyseren in enkele van hun installaties die abnormale en onverklaarbare breuken vertoonden. Onze specialist heeft rekstrookjes gekleefd, uitrusting voor spanningssimulatie aangebracht en ter plaatse de aan de onderdelen aan te brengen wijzigingen bestudeerd om hun weerstand en levensduur te verhogen.

 2 digitale kraanweegschalen van het type LK voor ASTRIUM EADS (februari 2008)
De groep ASTRIUM EADS, nr. 1 in Europa en nr. 3 in de wereld op het gebied van ruimtevaartindustrie, heeft een bestelling geplaatst voor 2 digitale kraanweegschalen van het type LK, maar in een zeer speciale uitvoering: met een instelbaar grensniveau tijdens het wegen en verbonden met een geluidssignaal (claxon). De weegkop wordt gebruikt voor de montage en installatie van satellieten op raketten. Deze uiterst delicate werkzaamheden moeten elk risico van wrijving of verkeerde geleiding bij de installatie vermijden. Onze kraanweegschalen werden gekozen na diverse maanden van technische evaluatie en informatie-uitwisseling met de ingenieurs van het studiebureau van ASTRIUM EADS in Toulouse. Via de site www.astrium.eads.net kan u een reis in de ruimte en de toekomst maken; vergeet niet de video's te bekijken.

 Nieuws over de site van Metil: video's die de toestellen in werking weergeven (januari 2008)
In 2008 zullen diverse video's online geplaatst worden om de toestellen in werking weer te geven, ter plaatse of in een laboratorium. Bekijk de eerste praktijkvideo online over een koppelmeter, die de weerstand tegen het openen van doppen op flessen of flacons beproeft.

 Universele proefbank van 20 ton voor een fabriek van de groep Michel Vandewiele (december 2007)
De groep Michel Vandewiele is in de wereld bekend om haar machines en productielijnen in de textielindustrie. We hebben bij de Duitse constructeur TesT een proefbank van 20 ton geÔnstalleerd, die gebruikt wordt voor trekproeven in de kwaliteitscontroleafdeling (meerdere tientallen trekproeven per dag rond 10 tot 12 ton). De vrij programmeerbare software TesTWinner beantwoordt goed aan deze toepassing (www.vandewiele.com).

 Het prestigieuze LNE (Frans Nationaal Proeflaboratorium) koopt trek- en drukdynamometers DFS (november 2007)
Op gebied van metrologie en proeven is het LNE zeker en vast ťťn van de meest prestigieuze laboratoria ter wereld. Het LNE is het Frans nationaal referentielaboratorium op het gebied van metrologie en neemt deel aan de wetenschappelijke en technologische ontwikkeling van metingen en proeven. We waren zeer trots meerdere dynamometers van het model DFS te kunnen leveren voor trek- en druktoepassingen in het bereik van 0 tot 10 N en 0 tot 250 N (www.lne.fr).

 EADS bestelt een ATEX-kraanhaakweger van 25 ton voor de lanceerbasis van Kourou in Guyana (oktober 2007)
De Europese groep EADS Astrium die de motoren van de Arianeraketten fabriceert, heeft onze LD-kraanhaakweger in speciale uitvoering gekozen voor de lanceerbasis van Kourou. Het gaat over een kraanhaakweger van 25 ton met een relatieve nauwkeurigheid van meer dan 0,1% voor gebruik in een explosieve omgeving volgens de norm ATEX IIBT4. De kraanhaakweger wordt gebruikt bij de zeer delicate montage van de satelliet op de raket (www.astrium.eads.net).

 Salon DMR "Opnemers en Meting" (september 2007)
Metil exposeert en spreekt met u af in het noorden van Frankrijk. Op donderdag 25 oktober vindt in het Tentoonstellingspark in Maubeuge het Salon DMR "Opnemers en Meting" plaats..

 De Universiteit van Luik neemt een boutproefbank in ontvangst voor het departement
 Mechanica van Materialen en Structuren (april 2007)
Een team ingenieurs van de Universiteit van Luik is naar de firma TesT in DŁsseldorf gegaan voor de technische ontvangst van een schroefproefbank met zeer grote capaciteit (10.000 Nm tot M42), uitgerust met drie (gepatenteerde) opnemers die de volgende parameters meten: totaal koppel, koppel onder de kop, koppel in de schroefdraden, axiale kracht en torsiehoek. De proefbank wordt bestuurd door dezelfde software TesTWinner als het gamma universele trek- en drukproefbanken TesT. Het is de tweede proefbank uitgerust met de software TesTWinner die de Universiteit van Luik aankoopt.

 Diverse bestellingen van onze robuuste weeghaken met hoge capaciteit KGW en LD (Maart en
 april 2007)
Arcelor in LozŤre (Frankrijk) bestelt een tweede weeghaak KGW van 15 ton met radiotransmissie en netkoppeling, maar deze keer met de homologatie "M".
De fabriek CFR - Cockerill Forges & Ringmill in Luik (BelgiŽ) bestelt een tweede weeghaak KGW van 10 ton met afstandsbediening en in de afstandsbediening ingebouwde gewichtaflezing (deze functie is nieuw op de markt).
Pechiney-Alcan in Vlissingen (Nederland) bestelt twee weeghaken van het type LD, waarvan ťťn een speciale uitvoering is met een zeer hoge nauwkeurigheid (het is ook nieuw op de markt dat men 600 kg met een resolutie van 20 gram kan wegen).

 Rhopoint en Metil ondertekenen een exclusieve vertegenwoordigingsovereenkomst
 (februari 2007)
Rhopoint, Engels fabrikant gespecialiseerd in glansmeters, heeft een exclusieve vertegenwoordigingsovereenkomst met Metil ondertekend. De firma Rhopoint is in volle groei met belangrijke investeringen in technologie en marketing. Een nieuwe generatie glansmeters werd gelanceerd in 2006. Lees meer over www.rhopointinstruments.com

 Metil neemt in de lente deel aan twee beurzen (januari 2007)
We maken een afspraak met u op onze stand op de beurzen Quality 2007 in Antwerpen op 8 maart en Laborama in Zellik op 13 en 14 maart.

 T.U. Delft in Nederland kiest onze dichtheidsmeter (december 2006)
De zeer bekende Nederlandse Technische Universiteit Delft (T.U. Delft), die ook een technologisch centrum met wereldwijde reputatie is, heeft onze dichtheidsmeter H-300 S gekozen op basis van de technische specificaties na vergelijking met de concurrentie. Dit toestel bepaalt automatisch de dichtheid van niet-metalen materialen met een resolutie van 1mg/cm3 in een bereik van 0 tot 300 g. Toepassingsgebieden: keramiek, glas, kunststof, rubber,... (www.tudelft.nl).

 Belgische universiteiten investeren (herfst 2006)
Voorbeelden van bestellingen geplaatst door de Belgische universiteiten in de herfst 2006 :
  • KU Leuven (afdeling akoestiek en thermofysica: precisieweegschaal),
  • Universiteit Antwerpen (diverse trekdynamometers),
  • Hemes-Gramme Ingenieurshogeschool Luik (koppelopnemer Staiger 0154 met verwerkingselektronica STM702),
  • Universiteit Gent (afdeling technologie, Voskenslaan: krachtopnemers),
  • Katholieke Hogeschool Limburg (afdeling Kunststoffen en nieuwe materialen: accessoires voor TesT proefbanken van 20 T).
 DH-Budenberg stelt zijn nieuwe drukkalibrator/-generator PPS 41 voor
 (augustus 2006)
Met de PPS 41 kan hydraulische druk (tot 700 bar) en/of pneumatische druk (tot 40 bar) gegenereerd en gekalibreerd worden. Ook elektrische grootheden (spanning, mV of volt en stroom) en temperatuursondes PT100 kunnen met dit toestel gekalibreerd worden. Zeer compact toestel, gemakkelijk te transporteren (handvat), stevig (IP65) voor gebruik op het terrein of in het laboratorium. De PPS 41 wordt geleverd met software voor ijking en rapportopmaak onder Windows. Klik voor meer informatie

 Een weeghaak van 30 T (augustus 2006)
Sollac Atlantique, groep Arcelor (fabriek St Chťly d'Apcher in LozŤre) heeft een bijzonder stevige weeghaak van 30 t besteld om "coils" onder een rolbrug te wegen. Vůůr de bestelling hebben twee ingenieurs (Metil en de fabrikant van de weeghaak) de proces- en productieverantwoordelijken in LozŤre bezocht om de toepassing en de technische specificaties in detail te bespreken. Een demonstratieweeghaak werd voor proefdoeleinden verzonden. De modelweeghaak KGW 30 werd eind januari 2006 geleverd en functioneert sindsdien continu (augustus 2006). De bediening gebeurt op afstand door infrarood en het gewicht wordt afgelezen op een groot en goed leesbaar display op afstand (cijfers van 50 mm). Het gewicht wordt ook via een radiosignaal overgebracht naar een ontvangsteenheid met interface RS232, die communiceert met een PC en het fabrieksnet.

 Digitale SHORE hardheidsmeter eindelijk beschikbaar (juli 2006)
Metil biedt de digitale hardheidsmeter HDD-1 aan voor het meten van Shore A, C, D of O hardheid. Het toestel kan manueel gebruikt of op een statief geplaatst worden. Dankzij de digitale weergave is een snelle en zeer nauwkeurige aflezing zonder interpretatiefouten mogelijk. De hardheidsmeter beantwoordt aan de internationale normen DIN 53505, ISO 868, ISO 7619, ASTM D 2240.

 Nieuw op onze website : 3D animaties voor verschillende modellen van onze weegschalen
(juni 2006)
Van nu af aan, kan u bij sommige modellen weegschalen die wij aanbieden inzoomen om een model meer in detail te bekijken. Zo kan u in detail de voorkant, het klavier en de aflezing bekijken. Maar het is ook mogelijk om de weegschaal 360į te laten draaien om ook de achterkant en de connectie naar de PC of de voeding te zien. Als voorbeeld kan u klikken op plateauweegschaal DE

  Welkom aan een nieuwe medewerkster bij Metil (december 2006)
Els Bogemans versterkt sinds december 2005 het team van Metil. Zij is verantwoordelijk in onze commerciŽle dienst voor de prijsoffertes en de communicatie met de klanten.

  900 metingen per dag
Sinds de zomer van 2004 wordt een TesT proefbank dag en nacht gebruikt in een grote Belgische fabriek van medisch toebehoren (injectiespuiten). De bank wordt gestuurd door de TesTWinner software en de PC controleert de proefprocedures, print de rapporten en slaat de resultaten volledig automatisch op. De kwaliteit van de chirurgische spuiten wordt aldus verzekerd door het grote aantal proeven en de nauwkeurigheid van de controles Ö 900 keer per dag.

  Convert-me
Ontdek een interessante, leuke, praktische en verrassende Amerikaanse site over alle meeteenheden m.b.t. de belangrijkste fysische grootheden.
Op Convert-me vindt u een enorm aantal meeteenheden en ook de eenheden van verre landen (China, Japan) en de eenheden van de Griekse en Romeinse oudheid.

  Een bestelling van 400 dynamometers
Januari 2005 - Een multinational gevestigd in BelgiŽ met operationele eenheden over heel Europa heeft een bestelling van 400 dynamometers geplaatst, te leveren op aanvraag.
Metil heeft zich geŽngageerd om de stock van de dynamometers te beheren om ze "just-in-time" te kunnen leveren, zodat onze klant kan rekenen op onze levering binnen 24 uur zonder risico op vertraging en zonder te investeren in een buffervoorraad.

  AT2E - een nieuwe voorstelling : koppelmeters voor flessen, stoppen, flacons
De Franse onderneming AT2E heeft zojuist een exclusieve voorstelling gegeven aan Metil van haar programma voor de Benelux.
AT2E staat bekend voor het ontwerp en de fabricage van specifieke koppelmeters voor flessen, flacons, stoppen en verpakkingen in alle toepassingen van R&D, Kwaliteitscontrole in labo en productie op het gebied van industriŽle packaging. Bezoek de site www.at2e.com.

  2003 - Alinghi wint de America Cup
Metil heeft een digitale weeghaak MSI-4300 van 35 ton geleverd om met grote nauwkeurigheid de Zwitserse boot te wegen die in 2003 de America Cup gewonnen heeft. Stevige weeghaak, zeewaterbestendig en uiterst precies om rekening te houden met het verschil van de plaatselijke zwaartekracht tussen Europa en Nieuw-Zeeland.


We zijn ISO 9001:2008 gecertificeerd.

There is no Quality without Measurement

Contacteer ons om het trackingnummer van uw UPS-colli te bekomen

Metil Industrie bvba - Idiersstraat 17 - B-1160 Brussel - BelgiŽ - Tel : +32 26 75 22 20 - Fax : +32 26 75 00 01 - www.metil-industrie.com - www.metil.nl
Sitemap - Algemene gebruiksvoorwaarden - Terug naar boven : NIEUWS